8 Ekim 2010 Cuma

'Reklamından Takip Ettim.'

resim5


Malum sizlere kaçırdığınız tv atraksiyonlarını anlatmak yada izlemeye başlamak istediğiniz diziler hakkında bilgi vermek üzere açtık sitemizi. Ben her sezon yerli yabancı demem bütün dizilere bir bölüm şans veririm. Kimi zaman memnun kalırım çoğu zaman da tv karşısından kalksam da kafamı kalorifer peteğinde bir sağa bir sola gezdirsem bu ne biçim eziyet diye düşünürüm. İşte bu eziyeti gelecek bölümlere taşımamak hem de kim hangi diziye düşmüş hangi dizi izlemeye değicek kadar kötü gibi konuları takip edebilmek amaçlı yakın bir arkadaşımdan öğrendiğim bir sistemi burada siz televizyon izlemediğini iddia eden arkadaşlarla paylaşıcam. 'Reklamından takip ettim.' adını verdiğim yöntemimiz çok basit. İzlediğiniz herhangi bir program reklama girdiğinde kumandayı kullanmakda acele etmiyorsunuz ve her reklam öncesi ve sonrası muhakkak çıkan dizi fragmanını itinayla izliyorsunuz. Tabi basit derken püf noktalara dikkat etmeyip gerçekden acaba noolucak bu bölümde dur yayın saatinde açiyim de 2buçuk saat izliyim demenizi istemem. Dikkat edeceğiniz konular şu şekilde sıralanabilir,

1)Eğer reklamda yan karakterlerin konuşması verilmiş hemen ardından da başroldeki karakterin endişeli/kızgin/ağlayan surat ifadesi zoom yapılmış bi şekilde verilmişse kesin öyle bişey yoktur o endişe kızgınlık falan ekimin ortası oldu kaloriferler yanmıyo tarzı bişey içindir.

2)Eğer reklamda silah sesi var ama görüntü yoksa a-havaya falan sıkmışlardır b-o silahın ateş ettiği kişi ya figürandır yada muhakkak ölmemiştir ölse hürriyet kelebek eki yazardi yayından önce.

3)Eğer reklamda birileri kavuşuyorsa o bölüm onları kesin akrabalardan biri ayırır.

4)Eğer reklamın sonu çok önemli bişey o bölüm olacakmış gibi bitiyorsa imkanı yok onu o bölüm vermezler.Çok merak ediyosanız 3 bölüm sonra açın anca o zamana belli olur.

Evet canlarım eğer sizler de bu noktalara dikkat ederseniz her türlü türk dizisini kolaylıkla 1 dakikalik reklamlarından takip edebilirsiniz.Yeter ki şark kurnazlarının(bkz:resim5) oyununa gelmeyin.
Not:Yukarıda ki resimde şark kurnazlığı bakışı görüyorsunuz. Gerçek kişi ve kurumlarla alakası yokdur.Zaten kendisinin de gerçek olup olmadığına dair şüphelerim var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder